KarinKarjalainen Näkymiä Perussuomalaiselta veräjältä

UUDET UUDISRAIVAAJAT VAI PERÄKAMARIPOJAT

UU

                        UUDET UUDISRAIVAAJAT VAI PERÄKAMARIPOJAT? 

Turvapaikkahakijoiden maahanmuutto ilmiönä  puhuttaa ja herättää tunteita. Vihreät ovat viime syksynä esittäneet maahanmuuttajien asuttamista suomalaisten koteihin. https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/563410-vihreat-haluaa-turvapaikanhakijat-suomalaisten-koteihin-jarjestelma-on-rikki 

Onko se pakkoa vai vapaaehtoista sitä ei ole vielä päätetty. Vihreiden mielestä järjestelmä on niin rikki, että tarvitaan suomalaisten kotienkin apua. Jos 1 000 000 turvapaikanhakijaa tulee seuraavassa aallossa,  ei asia varmaan jää epäselväksi. Pakkoahan se sitten on. Nyt jos koskaan tarvitaan konkreettista auttamista. Onkohan muualla Euroopassa jo käytössä tämän tyyppinen kotiuttamisen muoto?  

Miten maahantulijat kustantavat ylläpidon? 1 000 000 maahantulijaa olisi kestämätön tilanne Suomen taloudelle. Ovatko vihreät ajatelleetkin, että maahantulijat kustantavat asumisen esimerkiksi työllä?  

Vihreitä, sosiaalidemokraatteja, kokoomusta ja keskustaa ei kiinnosta maahanmuuton kansataloudelle aiheutuneet ja jatkossa aiheutuvat julkisen sektorin tappiot. Näille puolueille on tärkeintä pitää ääntä maahanmuuttajien kotouttamisesta, ihmisoikeuksista, kansainvälisyydestä ja monikulttuurisuudesta. Arvomaailma on hätätilassa, kun se on täynnä ahneutta, vallanhalua ja moraalivajetta.  1 000 000 maahanmuuttajan jokapäiväisen elämän kustantaminen on Suomelle kestämätön. Oletko valmis tarjoamaan esimerkiksi tyhjillään olevan kiinteistön heidän käyttöönsä? Tai ottaisitko heidät kanssa-asujaksi? 

Ovatko nämä uudet uudisraivaajat ja peräkamaripojat valtaamassa kotimme?  

Suomessa on aina arvostettu työntekoa, raskastakin sellaista. Leipä tuli pöytään  työtä tekemällä. Suomi on rakennettu uudisraivaajahengessä ennen sotia ja sotien jälkeen. Sotiemme aikaiset miehet ja naiset ja heidän lapsensa ovat olleet osallisina rakentamassa hyvinvointia yhteiskuntaamme.  Suomi on rakennettu kaksin käsin ja raskaalla työllä.  Apuna oli vain lapio ja kuokka. Miehet ja naiset raivasivat pellot  viljelykelpoisiksi metsämaasta, suosta tai niitystä. Avuksi myöhemmin tuli hevos- ja traktoriaura. Miehet poistivat puuston avohakkuilla. Apuna vain kirves ja kanki. Kannot kaivettiin ylös erilaisin nostolaittein tai räjäyttämällä. Tärkeät ojat kaivettiin käsivoimin lapiolla.  Suomalainen sisu ja uudisraivaajahenki kiteytyykin sanoihin suo, kuokka ja Jussi.  

Sopeuttamista lähestymme uudesta näkökulmasta.  

 Kotouttamien on pitkä prosessi ja voi kestää maahanmuuttajan koko loppuelämän. Totuuden nimissä istuisivat he peräkamarissa  ja  näppäilevät päivät kallista puhelinta? Täydellä ylöspidolla? Näin ei tarvitse asian olla. Tarjottavana on hyvin maanläheistä työtä. Kyllä turvapaikanhakijankin kädessä pysyy lapio, vasara, kirves, saha ja vaikkapa Roundup ruisku. Suomessa peltoja ja pientareita riittää. 

Monessa taloudessa tarvitaan apua arkeen, erilaisia kodin hoito- ja huoltotehtäviin. On esimerkiksi maalaus-, puu-, puutarha ja rakennustöitä. Puhumattakaan ihmisten auttamisesta, on paljon ikäihmisiä vailla apua ja tukea. Moni yksinäinenkin hyötyisi avusta. Maahanmuuttajat ovat kokeneet masennusta ja vakaviakin mielenterveyshäiriöitä  Työllä on positiivista ja terapeutista vaikutusta yksilölle. 

https://thl.fi/fi/web/maahanmuuttajat-ja-monikulttuurisuus/maahanmuuttajien-terveys-ja-hyvinvointi/maahanmuuttajien-mielenterveys 

 

Mitä mieltä olette? Sana on taas vapaa. 

Mervi Eskelinen 

Karin Karjalainen 

Pieksämäen PerusNaiset 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Jos ja kun maahanmuuttajien määrä lisääntyy Suomen bruttokansantuotteelle, kansantalouden tuottavuudelle ja valtionvelalle voi käydä kuin Ruotsille, Saksalle tai Sveitsille. :/

Käyttäjän KirsiVisunen kuva
Kirsi Visunen

Ei edes harkinnassa ole mahdollisuutta, että rajat suljettaisiin.

On täysin luonnollista, että kehitysmaista parenpaa elämää etsivät lähtevät sitä hakemaan, niin kauan kuin se on mahdollista. Pääosa ei ole oikeita turvapaikan tarvitsijoita.

Suomen päättäjiltä tulee vaatia rohkeutta puolustaa Suomen kansalaisia.

Toimituksen poiminnat