KarinKarjalainen Näkymiä Perussuomalaiselta veräjältä

Bisnestä ilmastonmuutoksella?

BISNESTÄ ILMASTONMUUTOKSELLA? 

 

Ilmaston lämpenemisestä on luotu ihmisten ajatteluun dramaattinen mielikuva, josta puuttuu tietoinen realismi. Syyllisiä ilmaston lämpenemiseen ovat ihmiset. Heitä on siksi helppoa huiputtaa. Tehdään bisnestä hyväuskoisten ihmisten kustannuksella. Puuttuko ihmisiltä kykyä ja halua kyseenalaistaa annettua tietoa ilmaston lämpenemisestä?

  

Miten kyseenalaistaisit lauseen: Ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen on niin voimakasta, että se saattaa kumota vaihtelut auringon aktiivisuudessa. Uskoako tieteeseen vai huiputukseen?  

   

Synkät mielikuvat ilmaston lämpenemisestä eivät ole uskottavia. Pienen jääkauden tulemisesta ei puhuta, koska kyseenalaistavien ihmisten rahastus voi loppua. 

          

On globaaleja ulottuvuuksia, joihin ihmiset tuskin pystyvät itse vaikuttamaan. Pieni perspektiivin laajentaminen on paikallaan. Maailman kaikkeudessa maapallo on vain yksi pieni kirkas piste. Ilman auringon energiaa ei maapallolla olisi elämää. 

 

Auringon aktiviteetti laskee vuodesta 2021 lähtien. Pieni jääkausi syntyy, kun auringon aktiivisuus vähenee ja auringonpilkut vähenevät. Näiden auringonpilkkujen aktiivisuus vaihtelee 11 vuoden mittaisissa jaksoissa. Tämä tietää tulevina vuosikymmeninä kylmää ajanjaksoa. Ilmiö on ollut havaittavissa viimeksi vuosina 1645-1715. Euroopassa ja Pohjois-Euroopassa talvet olivat poikkeuksellisen kylmiä. Ajanjakso tunnetaan nimellä Maunderin miniminä.  Katovuodet koettelivat myös Suomea vuosina 1665-1697. 

 

Auringon lisäksi on monia muita tekijöitä, jotka vaikuttavat Maapallon ilmastoon. Itse planeetta aiheuttaa muutoksia ilmastoon. Näitä ovat esimerkiksi Golfvirran romahtaminen, ikiroudan sulaminen tai jäätiköiden sulaminen. Suurta merkitystä on myös Pohjois-Atlantin merivirtauksilla.

  

Puu sitoo kasvaessaan hiiltä ilmakehästä ja hillitsee ilmaston lämpenemistä. Kaadettu puu ei sitä enää tee. Trooppisten sademetsien tila on huomattavasti heikentynyt puuston hakkuiden vaikutuksesta ja ne ovatkin nyt päästölähteitä. Tosin sanoen ne eivät enää hillitse ilmastonmuutosta vaan kiihdyttävät sitä. Sademetsiä on pidetty suurena päästönieluna.  

 

Sademetsät aiheuttavat lisäpäästöja 425 Megatonnia eli teragrammaa eli miljardi kilogrammaa, joka on yhtä paljon kuin koko auto- ja rekkaliikenteen aiheuttamat päästöt   vuosittain Yhdysvalloissa. 

 

Onko ihminen hampaaton tekemään päätöksiä sademetsien hakkuiden suhteen. Tuotot näistä hakkuista ovat huomattavia. Ne menevät ilmaston lämpenemisen ohi.  Ilmaston lämpenemisen ongelmien tarkastelu  olisi pitänyt kohdentaa sademetsiin ja niiden suojeluun.  

 

Ympäristöpolitiikka Euroopan unionin näkökulmasta perustuu ennalta varautumiseen, ennalta ehkäisyyn ja ympäristövahinkojen torjumiseen. Ennalta varautumisen periaate on riskinhallintaväline, joka näyttää ohittavan tieteellisen varmuuden.  

 

Onko Euroopan unionikin voimaton, kun mahdollistaa bisneksen ilmaston lämpenemisellä? Näinkö myös Suomessa?

 

http://www.europarl.europa.eu/factsheets/fi/sheet/72/ilmastonmuutos-ja-ymparistoIGILEHTI 

http://www.europarl.europa.eu/factsheets/fi/sheet/71/ymparistopolitiikan-yleiset-periaatteet-ja-peruslinjaukse 

https://yle.fi/uutiset/3-9857591 

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/seuraava-hyytava-uutinen-jaakausi-tulossa-meteorologi-vastaa/5241708#gs.NLAxM8g 

https://tekniikanmaailma.fi/synkimmat-ennusteet-ilmaston-lampenemisesta-eivat-ole-uskottavia-kertoo-tutkimus/ 

https://tekniikanmaailma.fi/tutkijat-varoittavat-auringon-aiheuttamasta-minijaakaudesta-joka-voi-viilentaa-maapalloa-2030-luvulla/ 

Karin Karjalainen  

Pieksämäen Perusnaiset 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä kaadettu puukin sitoo siihen sitoutuneen hiilen, jos puu käytetään niin, että se säilyy. Hiilen kannalta on siis tärkeää, miten metsää jalostetaan sen jälkeen kun se on kaadettu ja miten metsäpohja hakkuun jälkeen sitten uusitaan.

Toimituksen poiminnat