KarinKarjalainen Näkymiä Perussuomalaiselta veräjältä

Tule Suomeen – tukien luvattuun paratiisiin

  • Tule Suomeen – tukien luvattuun paratiisiin

Tule Suomeen – tukien luvattuun paratiisiin 

 

 Image preview

 

Kun saavut Paratiisimme, sinun ensipaikkasi on vastaanottokeskus. Siellä on sinulle kaikki tarjolla. Sinun ei tarvitse enää huolehtia mistään. Olethan tullut pitkän matkan läpi Euroopan, olet kokenut kylmää ja nälkää. Nyt sinun ei enää tarvitse kärsiä. 

 

Saat käyttösi puhelimen, jossa sinulla rajaton puheoikeus. Sinulla jäi omaisia lähtömaahasi, haluat varmaan pitää heihin yhteyttä. Sinun ei tarvitse kuluista huolehtia. 

 

Sinun tulee tehdä turvapaikkahakemus henkilökohtaisesti viranomaiselle. Suomen viranomaiset auttavat auliisti sinua turvapaikkahakemuksen tekemisessä. Muista perustella tarkasti hakemuksesi.  

 

Jos kuitenkin saat kielteisen turvapaikkapäätöksen, sinulla on oikeus valittaa päätöksestä. Monet aktiiviset hakemuksesi voivat johtaa sinut paratiisin portille. Kaikki hakemukset eivät päästä sinua tästä portista sisään.   

 

Vastaanottokeskus maksaa sinulle vastaanottorahaa. Sitä maksetaan sinulle niin kauan kuin turvapaikkahakemuksen käsittely kestää. Saat vastaanottokeskuksestasi kattavat ohjeet vastaanottorahan hakemiseen. Vastaanottokeskuksen henkilökunta auttaa sinua mielellään.

 

Jos olet yksinasuva ja yksinhuoltaja vastaanottoraha on sinulle 312,23 euroa.

 Jos et varsinkaan nauti aterioita sinulle maksuttomassa vastaanottokeskuksessa. https://migri.fi/vastaanottoraha 

 

Saat tehdä ansiotyötä Suomessa, kun turvapaikkahakemuksesi jättämisestä on kulunut kolme kuukautta, jos sinulla on voimassa oleva matkustusasiakirja. Sinulla on saattanut hukkua ristiretkilläsi matkustusasiakirja, silloin saat tehdä ansiotyötä Suomessa, kun olet ollut maassa kuusi kuukautta. 

 

Kun saat turvapaikan Suomesta on sinulla oikeus Suomen sosiaaliturvaan. Tämä tarkoittaa, että saat erilaisia Kelan etuuksia. Etuuksia ovat esimerkiksi peruspäiväraha, asumistuki, käyttöraha, lapsilisä, yksinhuoltajakorotus, toimeentulotuki, matkustustuki. Nämä ovat sinun käytettävissäsi.

 

Jos haluat perheesi Suomeen, hoidamme sinun kanssasi asian kuntoon. Sinulla on oikeus saada perheesi oleskeluluvalla Suomeen. 

 

Jos sairastut, terveyspalvelut ovat tietysti käytettävissäsi. 

  

Paperiton tai laittomasti maassa olevakin saa terveydenhuoltoa. Suomen seuraavat kaupungit tarjoavat sinulle suomalaista laadukasta terveydenhuoltoa. Näitä kaupunkeja ovat Helsinki, Turku, Tampere, Oulu, Joensuu ja Lahti. 

 

Edellä mainituissa kaupungeissa on ilmaista terveydenhuoltoa tarjoava klinikka Global Clinic, joka ei ilmoita asiakkaitaan poliisille tai muille viranomaisille. Klinikan sijaintia ja aukioloaikoja ei ilmoiteta julkisesti. Turvapaikanhakijana sinulla on oikeus tietää sijainti ja aukioloaika. 

 

Sinulle saattaa tulla  hankaluuksia, kun olet kotoutumassa suomalaiseen paratiisiin.  Sinulla on  oikeus pyytää oikeusapua.  

Kun olet täällä ilman lupaa, Pakolaisneuvonta auttaa sinua. 

https://www.infopankki.fi/fi/muutto-suomeen/olen-/turvapaikanhakija 

 

 

Ovatko palvelut ja tuet riittäviä turvapaikanhakijalle, jotta hän  viihtyy PARATIISISSAMME? 

 

Vai raastaako suomalaisen sietokykyä? 

 

Mervi Eskelinen 

Karin Karjalainen 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kärsikö multipersonaalisuudesta? Kumpi persoona nyt on äänessä?

Mervi Eskelinen

Karin Karjalainen

Mervi Eskelinen

Jos kaksi samaa ajatusta jakavaa kirjoittaa yhdessä ja kirjaa nimen ylös niin onko se multipersonalismia?

Vastaa sitä vastoin kirjoituksessa oleviin kysymyksiin kumpi toteutuu sinun kohdallasi?

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Ootko pössytelly kannabista lukiessa? :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Siitä vaan Karjalainen ja Eskelinen vaeltamaan läpi Euroopan ja asettumaan kielitaidottomana vieraaseen maahan ja kulttuuriin rahattomana, sehän teidän mielestä on helppoa kuin heinänteko. Sitä on helppoa luoda valheellista mielenmaisemaa muista ihmisistä, kun itsellä kaikki on hyvin.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Niin ja mikseivät jääneet siihen ensimmäiseen maahan johon Euroopassa tulivat, vaan piti lähteä vaeltamaan kohti pohjoista ja päätyä vielä Ruotsin kauttakin Suomeen?

Pelkkiä huijareita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Jo 16 prosenttia eli liki kuudesosa suomalaisista sai asumistukea viime vuoden lopussa, Kela kertoo tiedotteessaan. Asumistukia saavien määrä on kivunnut yli 200 000:lla liki 860 000:een kymmenessä vuodessa.”

https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-20000...

Tämä saattaa tuon paratiisin olot hieman kyseenalaisiksi. Maa, jossa ihminen ei työssä käymisestä huolimatta saa riittävästi palkkaa elääkseen sillä. Jos jokin on käsittämätöntä, niin tuo on.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Suomessa on yli 7000 asunnotonta samaan aikaan kun meillä yllä pidetään tätä "paratiisia". Se on epäoikeudenmukaista.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Liikaa tukia, kenelle hyvänsä.Työnteon esteet veks niin paremmin menisi, kaikilla, mutta jos suomalaiset saa näitä älyttömiä tukia, niin miksei muutkin Suomessa olevat, sopii mulle. Niin älytön systeemi muutenkin, ettei mitään järkeä.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Kirjoittajat ovat täysin oikeassa ja siksi koko USn vakiovasemmisto on hiljaa eikä tätä kirjoitusta ole nostettu toimituksen "Poiminnat" osastoon.

Tietenkin pari vakiovastausta yksisilmäisiltä artogranlundeilta, jotka kuuluvat niihin, joita jo Keihäsmatkojen aikana vietiin turistikohteissa kuin kuoriämpäriä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin, kuinkahan monen työhalut ovat karisseet Sipilän hallituksen toimista, johon kuuluu 2015 ja sen jälkeinen maahanmuutto ilman rajatarkastusta. Näin maahan voi tulla jopa ilman henkilöllisyystietoja. Nämä turvapaikkaa hakevat sitten majoitetaan vastaanottokeskuksiin, joissa on täysin vapaa ylöspito lisänä kuukausittain käteisraha. Tämän jälkeen migrin antaessa kielteisen päätöksen on rajaton valitusoikeus kuinka moneen kertaan tahansa, aina uusia perusteita esitettynä. Tämä sitten täysin ilmaista oikeuspalvelua, joka on täysin erilainen kuin peruskansalaisille. Peruskansalaiset joutuvat maksamaan valituksen hävittyään itse, ku taas mainitulle taholle maksu tulee veronmaksajien kustannettavaksi.

Ei olekaan ihme, että monen työhalut menevät kikyistä huolimatta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Pimeää, kylmää, märkää ja extrana juroja ihmisiä. Luulis pitkän matkan varrelle osuvan mukavampia osoitteita turvapaikkailla ? Ainakin täältä pohjolasta hingutaan lujasti talvisin etelän suuntaan pakkasta karkuun.

Oheinen, hieman vanha ja suuntaa antava uutinen kertoo mielestäni hyvin, miksi kulkijan kannattaa jatkaa ’rankkaa matkaansa’ sinne peräpohjolaan asti.

https://yle.fi/uutiset/3-8239691

Ei se ole tyhmä, joka pyytää, vaan se....

Ps. Sipilä ja istuva halitus ei vieläkään ota mitään vastuuta 2015 tekemästään tarpeettomasta ja ylimääräisestä miljardi - investoinnista. Tämä raha on suoraan pois valtion budjetista ja myös suomalaisten eduista.

” Joka muuta väittää on pölhöpopulisti. ” Stubbin kommentti sopii hyvin tähänkin yhteyteen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuon linkin takana vertailtiin vain pohjoismaita. Kyllä niitä tukia maksetaan Keski-Euroopassakin, koska tulokkaat tarvitsevat niitä.

Pohjoismaista tuon esityksen mukaan Ruotsissa on matalin tukitaso, mutta ylivoimaisesti eniten pakolaisia. Tuo havainnollistaminen ei siis tue sitä käsitystä, että tulokkaat tulisivat ensisijaisesti tukitason vuoksi.

Lisäksi on todettava, että lausuma "miksi kulkijan kannattaa jatkaa ’rankkaa matkaansa’ sinne peräpohjolaan asti" menee reippaasti ohi maalin, sillä Suomeen ei tule kovinkaan paljon pakolaisia verrattuna vaikkapa mannereurooppaan (taikka Ruotsiin). Kun laineet lyävät suurina aaltoina, niin joitain pisaroita osuu tännekin kylmään ja ankeaan periferiaan asti.

Tässä blogikirjoituksessa luetellut tuet vaikuttavat objektiivisesti katsoen hyvin asiallisilta ja ymmärrettäviltä sellaisille, jotka tänne armottomaan arktiseen talveen ovat tulla tupsahtaneet. Kuten joku kommentoija jo mainitsikin, meillä on muutoinkin kodittomia aivan tarpeeksi. Emme tarvitse sellaisia ehdoin tahdoin lisää. Ja jos mitään tukea ei annettaisi, epätoivoisilla ihmisillä ei olisi muuta mahdollisuutta kuin rikoksen polku.

Turvapaikka-anomukset käsitellään Suomessa hyvin tarkalla sihdillä eikä suinkaan ole helppoa sitä statusta saada. Tässä kirjoituksessa irvaillaan sille, että pakolaisille annetaan apua anomusten sorvaamisessa. Sehän se vasta kyykytystä olisi, jos ei annettaisi, kun niitä anomuksia nimenomaan vaaditaan.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tuo tilasto on laadittu, "ilman ruokaa" ja tietysti myös ilman asuntokuluja, ilman harkinnanvaraisia tukia, ilman harraste ja matkustuskuluja, jne, koska muuten pääkaupunkiseudulla tuolla rahalla on mahdoton asua? Vääräuskoisten keskellä.

Kun OECDn raportin mukaan tuet Suomessa ovat 4,4 kertaisia suomalaisiin nähden, niin varsinkin näitä YLEn tilastoja ja käppyröitä on luettava kuin piru raamattua.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kirjoituksessa olevien kuvien perusteella on mielenkiintoista nähdä poistaako ylläpito tämän kirjoutuksen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En tiedä muusta, mutta turvapaikahakijoiden määrä on laksenut selvästi.

Persujen normaalia pelottelua, kun mitään muuta ei agendalla olekaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eskelinen/Karjalainen -mielipideduon listauksesta puuttuivat vallan persujen yleisesti käyttämät etuudet, kuten ilmainen autokoulu ja merkkivaatteet.

Tukien suhteen Suomessa on ainakin toistaiseksi käytäntö, että ihminen, joka on lakiemme mukaan oikeutettu tukea saamaan, sitä myös saa, riippumatta naaman väristä, uskonnosta tai syntymämaasta.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Niin, toisille tämä tukien saaminen on massiivinen vapaa-ajalla tehtävä byrokraattinen taistelu pitkin viranomaisia ja tuomioistuimia, toisille taas ei, koska heillä on kokonainen viranomaistiimi edunvalvojana ja ylimääräistenkin tarpeiden täyttäjänä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Nämä ovat varmaan niitä ilmastopakolaisia. Suomeen tuodaan ihmisiä maista joissa energiankulutus on esimerkiksi 1/500 Suomen tasosta. Ilmeisesti siinä toivossa, että silloin Suomenkin energiankulutus pienenee ja maailma pelastuu.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kirjoitus on tägätty hakusanalla "maahanmuutto", joten maahanmuuttajana luin sen kiinnostuneena. Tuolla termillä hakiessa tämä juttu tulee esiin kun hakee tavalliseen maahanmuuttoon liittyvää tietoa tai mielipidettä.

Jotenkin tuota lukiessa kuitenkin tuli sellainen tunne ettei kyse ole meistä maahanmuuttajista vaan jostain muusta, kenties pakolaisista. Heitähän Suomeen tuli 40-luvulla suuria määriä.

Omasta puolestani voin todeta ettei minulle Suomeen tullessani maksettu vastaanottorahaa eikä muitakaan tuossa mainittuja tukia. Puhelimeni maksoi työnantaja.

Mikä on tarkoituksena näiden juttujen levittelemisessä meistä maahanmuuttajista? Oman kokemukseni mukaan hyvin monella suomalaisella on tosiaan tuo käsitys että me maahanmuuttajat saamme jotain suuria rahaetuja joita muut eivät saa. Todellisuus on kuitenkin ihan toisenlainen: haukkumista, vihaa, tappouhkauksia vain siitä syystä että olemme sattuneet tulemaan töihin juuri Suomeen. Eikö olisi parempi että pysyttäisiin totuudessa?

PS. Paratiisi on raamatullinen sana joka kirjoitetaan suurella alkukirjaimella, muttei sentään kokonaan CAPSillä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Olet tota samaa toistanut jo vuosia, jotenka kai siitä totta tulee kun vielä muutaman vuoden jaksat.
Kertokaa miten kantasuomalainen saa monen tuhannen hammaskalustoremontin ilmaiseksi ja sitten vielä nämä lähestulkoot salaiseksi julistetut harkinnanvaraiset tuet joita ei juurikaan kantasuomalaisille tyrkytetä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kunhan nyt esittäisit jonkin kuitin jonkun ei-kantasuomalaisen saamasta monen tuhannen hammaskaluremontista. Julkisella puolella kyllä hammashoito on kaikille aika edullista Suomessa.

En ole oikein varma niistä puhelimista ja laskujen maksamisestakaan, joista kirjoituksessa mainittiin. Onko siitä jonkinlaista datamateriaalia olemassa vai kertoiko hevostilallinen? Useimmilla pakolaisilla on toki puhelimet, mutta ne ovat heillä olleet jo koko matkan. Osa heistä on aivan hyvin toimeentulevasta taustasta ja lähtenyt pakoon vain vainoa, ei köyhyyttä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Edelleen: en ole saanut monen tuhannen hammaskalustoremonttia, koska hoidatin hampaani USA:ssa ennen Suomeen muuttoa.

En ole myoskaan saanut minkaanlaisia harkinnanvaraisia tukia, vaikka Karin Karjalainen nayttaisi niin vaittavan.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #22

"En ole myoskaan saanut minkaanlaisia harkinnanvaraisia tukia, vaikka Karin Karjalainen nayttaisi niin vaittavan."
-----
Oletko hakenut niitä?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #24

En. Enkä ole tarvinnut. Jostain syystä kuitenkin persut levittävät tietoa että olisin tuollaisia tukia saanut.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

EU-maat ja etunenässä Suomi ovat itse syyllisiä kyseiseen absurdiin
tilanteeseen. Liian lepsu sosiaaliturvajärjestelmä ja etenkin Suo-
messa vailla mitään velvoitteita tai takarajoja. Joulukuussa 2018
Marokossa Suomi vielä allekirjoittaa YK:n GCM-sopimuksen, joka ei
toistaiseksi ole juridisesti kuulemma sitova ? Antaas katsoo nyt ?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lähi- Idässä ja Afrikassa syntyy edelleen 5 - 6 lasta jokaiselle naiselle nuorella iällä, joten pakolaisongelma ei tule loppumaan vielä kymmeniin vuosiin, vaan päinvastoin pahenemaan.

Kehittyneet maat tulevat jossakin vaiheessa rajoittamaan muuttoliikkeen nollaan vaikka asevoimin. USA on tässä ehkä se ensimmäinen, joka ottaa kovat otteet käyttöön ensimmäisenä.

Hallitsemattomasta väestönkasvusta esimerkkinä Irak. Maan väestö oli kooltaan v. 1960 n. 6 miljoonaa ihmistä. V. 2018 maan väestömäärä on n. 38 miljoonaa, eli väkiluku on yli 6- kertaistunut lyhyellä aikaa. Irakin väestö on kasvanut säännällisesti viime vuosina n. miljoonalla ihmisellä vuosittain, joka on täysin vasuutonta, sillä maan elinolot mm. elintarvikkeiden suhteen ovat nopeasti kurjustumassa, sillä kaksoisvirtojen maan hedelmällisyyden aiemmin ylläpitäneet vesiuomat Eufrat ja Tigris joet ovat kuivumassa Iranin, Turkin ja Syyrian padottua jokien latvavedet.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Trump ja paavi ovat tehneet parhaansa väestön liikakasvun eteen.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

YK:n laskelmissa Afrikan väestö on tänään 1,1 miljardia, ts.1100 miljoonaa.
Kasvaa vuonna 2050 noin 2,3 miljardiin. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka
monta sataa miljoonaa on pelkästään kehitysavulla suoraan ja välillisesti
aikaansaatua väestönkasvua ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kehitysavulla suoraan aikaansaatu väestönkasvu rajoittuu sellaisiin tapauksiin, joissa kehitysaputoimitsija on paikan päällä siittänyt lapsen. En usko, että sillä on kovin suurta merkitystä väestönlisäyksessä.

Välillisesti tuskin on myöskään tapahtunut väestönlisäystä kehitysavun vuoksi, koska alikehittyneisyys ja myös köyhyys korreloivat Afrikassa johdonmukaisen positiivisesti lapsilukumäärän suuruuden kanssa.

Ainoastaan sellainen kehitysapu, jolla on ehkäisty AIDS- tai nälkäkuolemia, on osittain saattanut vaikuttaa lisäävästi kokonaisväestön määrään joillain alueilla, mutta aika makaaberi lähtökohta olisi sellainen, jossa päätettäisiin liikaväestönkasvun rajoittamiseksi myötävaikuttaa sairauksiin ja nälkään kuolemisen laajempaan esiintymiseen.

Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että kehitystason ja koulutuksen parantaminen vähentää perheiden lapsimäärää Afrikassa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--Jos sairastut, terveyspalvelut ovat tietysti käytettävissäsi. Paperiton tai laittomasti maassa olevakin saa terveydenhuoltoa. Suomen seuraavat kaupungit tarjoavat sinulle suomalaista laadukasta terveydenhuoltoa. Näitä kaupunkeja ovat Helsinki, Turku, Tampere, Oulu, Joensuu ja Lahti.

Erikoissairaanhoitoon pääsee normaalisti vain silloin, kun on pakolaisstatus. Muuten hoidetaan vain akuutit + sairaudet, mukaan luettuna mt-ongelmat. Toisin sanoen kaihi- tai lonkkaproteesileikkaukseen ei pääse.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Kysymys Juha Kuikalle ( 29 ).
Afrikan väestö yli kaksikertaistuu nykyhetkestä 1,1 miljardista noin
2,3 miljardiin vuoteen 2050 mennessä YK:n laskelmissa ja arvioissa.
Perustuuko kommenttisi omiin tietoihisi vai mutuun ?

Toimituksen poiminnat