KarinKarjalainen Näkymiä Perussuomalaiselta veräjältä

Tarvitsevatko vanhukset kunniaperinnettä?

  • Tarvitsevatko vanhukset kunniaperinnettä?

Tarvitsevatko vanhukset kunniaperinnettä?

 

 

Image preview

 

“Kun painuvi päät muun kansan, maan, me jääkärit uskoimme yhä. Oli rinnassa yö, tuhat tuskaa, vaan yks' aatos ylpeä, pyhä: Me nousemme kostona Kullervon, soma on sodan kohtalot koittaa. Satu uusi nyt Suomesta syntyvä on, se kasvaa, se ryntää, se voittaa.” (Jääkärimarssi)

  

Sotiemme veteraanit taistelivat Suomen puolesta. He olivat ylpeitä isänmaastaan ja puolustivat omalla hengellään kotimaataan. Sodan jälkeen Suomen veteraanit ovat rakentaneet Suomea. Lotta Svärd oli vuosina 1920–1944 suomalainen naisten vapaaehtoisuuteen pohjautuva maanpuolustustyön tukijärjestö.  

 

Mielestämme on raskasta katsoa vanhusten jokapäiväistä elämää hyvinvointivaltiossa. 

 

Kun vanhuksen päät painuvat, me uskomme parempaan. On rinnassa yö, tuhat tuskaa, vaan toivoa on. Me nousemme teidän suomalaisten avulla ja kohtalot koittaa. Aika uusi nyt Suomesta syntyvä on, se kasvaa, se ryntää se voittaa. 

 

Suurin lahja historian sankareita kohtaan on vaaliuurnilla antaa ääni perussuomalaisille. 

 

Moni vanhus kärsii elämän perustarpeiden täyttymättömyydestä, vaikka hoitohenkilökunta tekee parhaansa. Sipilän syy se on. 

 

Puutteita on hygienian hoidossa. Pesuun päästään kerran viikossa, jos silloinkaan. Perinteinen suomalainen sauna ja vasta ovat muisto vain. Lämmin vesikin haaveena. 

 

Toiveena on suomalainen tavallinen kotiruoka. Riisipuuroa, karjalanpaistia perunoilla, puuroa ja rusinasoppaa. Pieni toive, mutta usein jää täyttymättä vanhukselle. Kotikalja janon veisi, jos vain sitä saisi. Ravinto on sitä ja tätä mutta lääkkeet ei edes sitä. 

 

Asuntona pieni ja kylmä mökki.  Usein ei edes sähköjä. Puita on, mutta miten ja kuka ne kantaa uuniin. Remonttiakin vanhuksen koti kaipaa, mutta ei ole tekijöitä eikä tekijöillä aikaa. 

 

Vierimätön liike sammuu, kun ei ole kahvan turvaa, ei ole ovissa kulkemisen tilaa eikä lattia anna armoa. Piha on liukas ja luminen, eikä töppönen nouse. 

 

Yksin on ikkunasta katsottava, ei seuraa, ilta pimenee, mutta kukaan ei tule. Välittääkö kukaan.  

 

Edes sukat voisi harrasteena tehdä, kun vain joku langat toisi.  

 

Naapurin Manta liikkuu, ystävät käy ja elämä näyttää hyvää puolta. Mutta rahaa on ja palvelua hän voi ostaa.  

 

Ennen tuli minullekin kotiapu, mutta sekin säästösyistä lakkasi. Vanhuseläkekin on pieni, indeksit on nyt kohdillaan. 

 

Mikä arvoni on, olenko eriarvoinen suomalainen vanhus? 

 

Annammeko ajan valua ennen kuin on liian myöhäistä kunniaperinteelle?  

 

Mervi Eskelinen 

Karin Karjalainen 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Veteraaneja pitää kunnioitaa, kohta he tosin ovat kaikki kuolleita. Muistoja vain.

Veteraaneilla ei pidä ratsastaa omien etujen vuoksi.

Mervi Eskelinen

Onko tämä edes todellista? Mikä ihmeen kommentti tuo on? Veteraanien muistoilla ei saa ratsastaa omien etujen vuoksi. Perussuomalaiset eivät suomalaisveteraanien muistoilla ratsasta. Kiitos kuitenkin kun kunnioitit veteraaneja.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Oma sotaveteraani-isäni joka menehtyi 86-vuotiaana 08- liikenneonnettuuden seurauksena ja joka varmasti teki pikakivämiehenä kannaksella sen sen mitä tehävä oli. Isäni, kuten lähes kaikki sodan käyneet veteraanit joita tunsin olivat rauhan miehiä, sodan julmiuuden kokeneina halusivat lapsilleen elämän ilman sodan varjossa ja siksi isänikin kannatti liittymistä EU:n. Isäni inhosi jääkärimarssia, hän inhosi kaikkea kirjallisuutta, elokuvia, millä sotaa koetetaan romantisoida, "Tuntematonta Sotilasta" lukuuottamatta. Harvinaisen vastenmielinen blogi jossa tanssitaan sodassa kaatuneiden, kuten vaimoni enon haudoilla.

Mervi Eskelinen

Pahoittelut isäsi kokemaasi. Blogisti ja minä olemme kirjoituksella ainoastaan halunneet tuoda vanhusväestön kunnioitusta esille olivat he veteraaneja tai ei.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen

Meillä muillakin on rajapintaa sotaan ja vereraaneihin. Heihin myös,jotka antoivat henkensä isänmaan puolesta. Setääni kaatui etulinjassa 21 vuotiaana. Toinen setäni lähti 18 vuotiaana vapaaehtoisena sotaan. Palasi elossa,mutta koko ikänsä kantoi koteloituneita kranaatin siruja kehossaan. Miten järkevä ihminen voi tuoda julki haudalla tanssimisen? Pidät blogin tekstiä "harvinaisen vastemielisenä." Tämäkö on Isänmaallisuutta?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ei pidä unohtaa että perussuomalaiset ovat istuneet Sipilän hallituksessa ja puolueen hajottua uusi puheenjohtaja Halla-aho olisi sitouttanut puolueen jatkamaan hallitusohjelman mukaan. Karin Karjalaiselta onneton yritys valkopestä persuja vastuusta vanhuksien huonosta hoidosta.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Hallituksesa ei yksi puolue päätä. Joudutaan tyytymään kompromisseihin. Osoittaa huonoa politiikan tuntemusta, jos muuta luulee.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen

Käsittämättömän tökeröjä kannanottoja. Perussuomalaisia ei nyt voi syyttää vanhusten hoidon huonosta tilasta. Sen sijaan siinä on peiliin katsomisen paikka muilla puolueilla. Olisiko siis kirjopyykin paikka?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tämä on erittäin törkeä väite: ”Suurin lahja historian sankareita kohtaan on vaaliuurnilla antaa ääni perussuomalaisille.”
Juuri tuo on vanhuksilla ja veteraaneilla ratsastamista. Ettäs kehtaatte! Suurin lahja?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kyllä se vaan on suurin lahja minunkin mielestäni. Ai että ei pitäisi enää kehdata sanoa omaa näkemystään asioista siinä pelossa, että joku toinen on eri mieltä?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Onko joku kieltänyt? Kehtaaminen, pelko? Mistä ihmeestä tuo automaattiuhriutuminen teikäläisillä oikein tulee? Pitäkää toki mielipuoliset ja tosiasioiden vastaiset aivopierunne. Turha sitten uikuttaa, jos niiden hajusta ei pidetä.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen Vastaus kommenttiin #11

Perussuomalaisilla ei ole mitään syytä uhriutua. Onko tämä omaa henkevää keksintöäsi?

Mervi Eskelinen

Ei muuten tule onnistumaan syyllistäminen. Nimenomaan se, että antaa äänensä perussuomalaisille voi vakuuttua siitä, että vanhusten asioihin tulee muutos parempaa. Nythän ne vanhuksille tarkoitetut rahat on ohjattu muualle.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Puheissa ja kirjoituksissa ei ole mitään tolkkua.

”Nythän ne vanhuksille tarkoitetut rahat on ohjattu muualle.”

Siis on ollut rahaa, joka on jo tarkoitettu vanhuksille budjetissa, ja sitten ne rahat on ohjattu muualle, niinkö? Sitäkö tämä tarkoittaa, että budjetista on poikettu kylmän rauhallisesti ja varojen käyttötarkoitustaon muutettu? Jos näin on tapahtunut, niin tehkää nyt ihmeessä poliisille tutkintapyyntö. Noin ei nimittäin voi tehdä rikkomatta lakia. Kukahan tästä on hyötynyt? Ovatko ”valtionoikeuteen kuuluvat kansanedustajat” (näinhän olen persujen nähnyt esittävän) käärineet massit mahdollisesti omiin liiveihinsä, siis tietenkin muut kuin perussuomalaiset kansanedustajat?

Nämä teidän avauksenne muuttuvat päivä päivältä absurdimmiksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eskelinen ja Karjalainen, eivät veteraanit teidän paatoksellista kunnioitusta tarvitse, eivät ne vatsaa täytä eivätkä kipuja hellitä. Persut lähtivät Sipilän hallitukseen, hyväksymällä hallitusohjelman, joka oli köyhää kansaa myös veteraaneja, mutta eritoten työttömiä ja veteraanien leskiä kurittava. Eikö blogistilla mikään "sisällä" liikahda, kun näitä valheita kaikille kansalle pyrkii levittämään. Nyt toteutetut heikennykset vähävaraisille on luettavissa Sipilän hallituksen hallitusohjelmasta jonka persut hyväksyivät ehtona hallitukseen menolle, ainoa soraäänen hallitusohjelmaan taisi esittää edustaja Saarakkala. Politiikka voi tehdä monilla tavoin, mutta jätetään vainajat rauhaan, he ovat leponsa ansainneet.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Kun vanhuksen päät painuvat, me uskomme parempaan. On rinnassa yö, tuhat tuskaa, vaan toivoa on. Me nousemme teidän suomalaisten avulla ja kohtalot koittaa. Aika uusi nyt Suomesta syntyvä on, se kasvaa, se ryntää se voittaa.”

Lukekaa nyt hyvät ihmiset tuo oma tekstinne. Kylkiluunsa kotiviinipulloa avatessaan katkaissut ja täysi delirium päällä oleva Pentti Saarikoskikin kykeni johdonmukaisempaan ja enemmän asiaa sisältävään tekstiin kuin tuo rääkäisy.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen

Jääkärimarssin sanat Rääkäisyä? Jo on aikoihin eletty.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Persujen huono plagiointi osasta sanoitusta, jonka kyllä osaan ulkoa.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen

Kaikilla ei riitä kyky ja ymmärrys niin sanottuun "korkeampaan matematiikkaan." Tuskin on siis pelkoa, että tätäkään ymmärretään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sinä vertaat surkeaa, pateettista, naivia ja epäonnistuneita lainauksia sisältävää tekstiäsi korkeampaan matematiikkaan.

Jos minä lukisin kirjoituksesi molempiin sotiin osallistuneiden vanhempieni haudalla, niin tiedän, että heidän ”vitutuksensa nousisi vaahtona” peittämään haudalle hiljattain istutettuja kanervia.

(Lainaus Martti Innasta mukaillen)

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen Vastaus kommenttiin #20

Häikäilemättömän miehen puhetta. Mitä luulet saavasi tuolla aikaan? Korkeintaan teit nyt itsesi naurunalaiseksi!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #21

Enpä ainakaan yltänyt siinäkään sinun tasollesi.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen Vastaus kommenttiin #22

Sarkasmin miekalla sitä yritetään lyödä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #33

No varmasti meni, ymmärrys ei siellä näytä riittävän tajuamaan edes oman tekstin tökeryyttä.

Mervi Eskelinen Vastaus kommenttiin #20

Max, ettei tämä sinun ivailusi olisi jostain syvempää kumpoavaa? Eihän kukaan sivistynyt henkilö suolla tuollaista ivaa?

Nyt tietysti meitä syytät sivistymättömiksi. Etsitkö siis sanojesi tueksi faktaan, ennen kuin suollat ulos?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #29

No, onhan marssin lyriikka jo alunperin pateettinen, mutta sopii aikakauteen. Te sitävastoin olette vulgarisoineet sen, niin, kuten totesin, rääkäisyksi.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen Vastaus kommenttiin #30

Sivistynyt mies? Onhan asenne korkeasti kouluttautuneisiin naisiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #35

Ei tässä ole kysymys ”korkeasti kouluttautuneista naisista” vaan ymmärryksen puutteesta koulutuksesta huolimatta.

Menit sitten uhriutumisen puolelle persumaiseen tapaan. Joka ainoa kommenttisi lyö lisää nauloja typeryyden arkkuun. Kannattaisi olla aivan hiljaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tämä kaksikkohan tuottaa harhaista huttua tiiviiseen tahtiin. Aiemmin he uutisoivat totena, että Vihreät aikovat tuoda maahan yli satatuhatta pakolaista ja heidät asutetaan suomalaisten koteihin pakolla.

http://mervieskelinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259...

Tuohon aikaan uutisoitiin, miten valtiovalta teki varautumissuunnitelmia erilaisten tilanteiden varalle. Nämä Pieksämäen persunaiset päättelivät siitä ihan omiaan, tunnetulla taidollaan...

https://www.facebook.com/200399457163024/posts/383...

Mervi Eskelinen

Kaikkiko teille pitää valmiiksi etsiä ja pureskellakin?

Ohessa sinulle blogiin liittyvää uutisointia.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/563410-v...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Muistan kyllä. Millä sinä tuon pakollisuuden tähän väänsit? Piti päästä sitä vielä tyhmempää kansaa pelottelemaan?

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Onhan tämä tavallaan viihdettäkin. :) Jään odottelemaan Pieksamäen ulostuloja. Amerikan Donald-setä alkaa jo kyllästyttämään. :)

Mervi Eskelinen

Melkeinpä kiitos täytyy lausua. Hienoa, että kirjoituksemme on huomattu ja olemme hiukan saaneet tuotua teillekin tietoa nyky-yhteiskunnan tilasta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Totta. Eipä ole Jouko Pihon jälkeen tätä ’tasoa’ paljon ollutkaan. Nuo muutamat sielultaan solmussa olevat ja roisisti suomea pahoinpitelevät punanaamaiset perseinarit eivät ole kovin huvittavia.

Toimituksen poiminnat