KarinKarjalainen Näkymiä Perussuomalaiselta veräjältä

Silmänkääntötemppuja

SILMÄNKÄÄNTÖTEMPPUJA   

 

Vallalla on diskurssi, joka on täynnä pelkkiä silmänkääntötemppuja. Näillä hokkuspokkus tempuilla pyritään estämään kantasuomalaisille kuuluvat ihmisoikeudet? Puhumattakaan sananvapaudesta ja sen puolustamisesta.  

 

Vaikka Suomen perustuslaissa on määritelty sananvapaus ihmisten perusoikeutena, sananvapaudesta on tullut mystinen tabu. Kritiikki, vastakkainasettelu ja kyseenalaistaminen ovat osa toimivaa demokratiaa. Tulisi kavahtaa George Orwellin kuvaamaa ”ryhmäajattelun uhriksi” joutumista. 

 

Vastadiskurssien eli vaihtoehtoisen ajattelun esittäjille kyllä nopeasti taikasauva heilahtaa. Demokratian kirkkaat kiteet lentävätkin pölynä ilmaan. Kritiikki, vastadiskurssit ja kyseenalaistaminen kuuluvat toimivaan demokratiaan. Demokratia muistuttaa yhä enemmän rautahäkissä pyristelevää kyyhkystä. Demokratia on alennustilassa, kun ihmisille kerrotaan, mitä mieltä heidän tulisi olla.  

 

Tilanne näyttää johtaneen siihen, ettei esimerkiksi vähävaraisuutta, huono-osaisuutta, työttömyyttä, mielenterveyttä ja nuorten itsemurhia voi nostaa keskusteluun.   

  

Yhteiskunnan tilassa on tapahtumassa muutos. Aikaisemmin tunnettujen luokkaerojen sijaan on kehittymässä uusi sosiaalisten kerrostumien yhteiskunta.

 

Onko tarkoituksena tehdä taikatemppu, jolla huonossa sosioekonomisessa asemassa olevat kantasuomalaiset on tarkoitus taikoa näkymättömäksi?        
 
Tilanne muistuttaa Orwellin kuvausta epätoivottavasta tulevaisuuden yhteiskunnasta. Monet kirjassa ”Vuonna 1984” kuvatut ilmiöt ovat toteutuneet länsimaisessa demokratiassa. Nyt ne näyttävät toteutuvan Suomessa, sivistysvaltiossa. Mystinen Iso Veli valvoo ja tarkkailee ihmisten julkituomia ajatuksia.  

 

Mikä on demokratian ja sivistysvaltion tulevaisuus Suomessa? Lapsia koulutetaan heille suunnatuilla taikurimetodeilla silmänkääntötemppujen tekijöiksi? 

https://www.suomenuutiset.fi/politiikan-tutkijalta-taystyrmays-opetusministerion-vihapuheen-vastaiselle-kampanjalle-sananvapaus-demokratian-kovinta-ydinta/  

 

Poliittiset päätökset ovat saaneet aikaan sen, että köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat, raha menee rahan luo. Gertrude Stein kuvaavaa osuvasti; raha on ikuista—taskut vain vaihtuvat. Virheistä kasvaa velka ja se on lopulta maksettava. Käsityksiään puolustavat vastadiskurssin edustajat joutuvat nettikiusaamisen ja sensuroinnin kohteiksi.

   

Ovatko kantasuomalaisten ihmisoikeuksien ja sananvapauden rikkominen muuttumassa normaaliksi valtadiskurssiksi?  

 

Kaakkois-Suomen eduskuntavaaliehdokas Mervi Eskelinen, Sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja, THM (terveydenhuollon hallinto), Ammatillisten aineiden opettaja (terveysalan opettaja) 
Karin Karjalainen, Bioanalyytikko, YTM (sosiaalihallintotiede), HTT-jatko-opiskelija (julkisjohtaminen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Vallalla on diskurssi, joka on täynnä pelkkiä silmänkääntötemppuja. Näillä hokkuspokkus tempuilla pyritään estämään kantasuomalaisille kuuluvat ihmisoikeudet? Puhumattakaan sananvapaudesta ja sen puolustamisesta."

- Perustelkaa, miten kantasuomalaisten ihmisoikeuksia estetään? Puhumattakaan sananvapaudesta, niin. Oletteko varmasti ymmärtäneet, mitä sananvapaus tarkoittaa?

"Tilanne näyttää johtaneen siihen, ettei esimerkiksi vähävaraisuutta, huono-osaisuutta, työttömyyttä, mielenterveyttä ja nuorten itsemurhia voi nostaa keskusteluun."

- Antakaa esimerkkejä, missä noista asioista keskustelu on kielletty.

Näin ensialkuun.

PS. Käytin monikkomuotoa, koska blogilla on kaksi allekirjoittajaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Onkohan persuilla omat kantakirjat?

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen

Teen nyt selväksi,etten vastaa epäasiallisiin kommentteihin.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen

Vastasin kysymykseen,jota Voi tarkastella kolmannen kommentoijan kohdalla.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

"Tilanne näyttää johtaneen siihen, ettei esimerkiksi vähävaraisuutta, huono-osaisuutta, työttömyyttä, mielenterveyttä ja nuorten itsemurhia voi nostaa keskusteluun"

Nämä ovat hyvin tärkeitä asioita. Varsinkin nuorten itsemurhista tulisi keskustella laajasti. Valitettavasti en ymmärtänyt mikä nyt estää niin tekemästä?

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen

Kaikki mikä vähänkin viittaa haittamaahamuuttajiin tulkitaan rasismiksi. Ei saa kirjoittaa siitä,että yhteiskunnan varoja käytetään väärin. Näitä varoja pitäisi kohdetaa esim. Nuorten itsemurhien estämiseksi. On eri asia,jos Suomeen tulee hädässä olevia ihmisiä. Heitä pitääkin auttaa. Mutta elintasopakolaisten hyysääminen harmittaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

” Ei saa kirjoittaa siitä,että yhteiskunnan varoja käytetään väärin.”

Kuka sen estää? Kyllä yhteiskunnan varojen väärinkäyttöä edelleen saa arvostella ja perustella hyvin, jos näkee niitä käytettävän väärin maahanmuuton kohdalla. Myös islamia saa kutsua hihhuliuskonnoksi eikä sen kritiikkiä ole kielletty, vaikka te persut taidatte niin uskoa.

Toimituksen poiminnat